Roti

Vandaag maken we Roti!

Ingredienten

3 of 4 kippenpoten met dij

2 grote uien

1.5 eetlepel Masala

400 ml water

750 gram a 1 kg vastkokende aardappelen

1 spaanse peper (of zoveel je wil)

4 eieren

500 gram kouseband (of sperziebonen, als je geen kouseband kunt vinden)

Roti vellen

We beginnen!

We pakken de bekende grote pan

Pak de kip

Hak de kip in 2-en

De pan is te klein. We hebben een grotere nodig 🙂

Snij de uien fijn

Bak de uien in wat olie tot ze glanzend bruin zijn

Haal ze uit de pan

Bak nu de kip

Bak tot ze bruin zijn. Hoeft niet door en door.

Voeg de Masala toe en het water. Roer goed.

Dit krijg je dan:

Aardappelen

In blokjes. Toevoegen in de pan.

Spaanse peper

In stukjes

Toevoegen, en laten pruttelen

15 minuten pruttelen. Af en toe roeren. Wat onder in de pan zit moet boven. Elke 5 minuten. Laag vuurtje.

Voeg 4 eieren toe aan het geheel. Deze komen van opa en oma.

Op het warmhoudplaatje

En pruttelen maar

Het vet dat bovenop drijft mag je er af halen en weggooien

Maak de kouseband schoon (ik kon die niet vinden, dus heb ik speciebonen)

Voeg toe aan de pan

Haal de eieren er uit en pel ze. Eerst even laten schrikkeen onder koud water.

Bak de eieren in wat olie

En voeg ze weer toe aan de pan

Doe de Roti vellen in de magnetron volgens de gebruiksaanwijzing

Lekker eten!