Vandaag maken we Lasagna! Je favoriet!
Ingrediënten
700 gram mager rundergehakt of als je het zelf maakt, 500 gram runderlappen en 200 a 300 gram speklapjes
4 eieren
400 gram fijn gemalen griesmeel (haal bij de turk, kost niets)
1 courgette
Een bakje champignons
Een paprika. Of twee.
1 eetlepel kappertjes
50 gram boter
50 gram bloem
voldoende melk
2 potten saus, zie foto
1 mozzarella
1 blok Grana Padano

Maak het gehakt, of koop het.

Maak de pasta
Neem een bak

Doe er de griesmeel in

Voeg De eieren toe

Begin te roeren met een vork

En maak er een deeg van. Kneed daarna met de hand.

Groente.
Hak de groente klein.

De pan…

Neem er een lekker drankje bij, koken is fun 🙂

Gebruik olijfolie.

Bak het gehakt

Voeg de kappertjes toe

Bak tot het gehakt gaar is.

Voeg de groente toe

Bak tot het er zo uit ziet

Voeg de saus toe

Roeren tot het er zo uit ziet.

Half uurtje laten pruttelen, tot het er zo uitziet.

Terug naar de pasta, als je die zelf maakt. In kwarten snijden.

Platdrukken

En rollen maar, tot het 1mm dik is.


We gaan bechamelsaua maken

50 gram boter in de pan
als het gesmolten is, voeg de bloem toe



ROEREN|| Het mag niet aanbranden. Voeg melk toe. Eerst een scheutje.

Dan meer

En dan nog meer

Tot het een papje is

Verder met de Lasagna bladen

Van standje 1 tot 5


We pakken een geschikte ovenschaal

Doe eerst wat van de saus in de schaal, en wat bechamel saus.

Dan weer een laagje pasta

Herhaal dit tot alles op is.

De oven op 180 graden

Een half uur in de oven
Kaas

Rasp de kaas en snij de Mozzarella in stukjes



Nog een kwartier in de oven, en smullen maar!!!