Belgisch stoofvlees

We maken Belgisch stoofvlees, zoals het hoort. Vraag maar aan een Belg, dit is hoe het moet!

Ingrediënten

800 gram a 1 kg magere runderlappen

1 zakje sjalotten

2 flinke repen ontbijtkoek

(grove) mosterd

Flink bosje thijm

1 liter Leffe blond (2 blikken)

1 blokje groentebouillon

Stoofpeertjes, te lui om zelf te maken. Haal je bij de supermarkt

Bereiding

Begin met het vlees

Snij het vet van het vlees, dit is niet echt vet, maar is vrij taai.

Mooie blokjes

De sjalotjes

Die hoeven niet in stukjes, gewoon schoonmaken en zo laten.

Daar is de pan:

Wat boter of olie in de pan, en het vlees erin.

Ach, de sjalotten mogen toch gehalveerd worden.

Als het vlees zo is:

Mogen de sjalotten erbij

Tijd voor de ontbijtkoek

Insmeren met een flinke laag mosterd

In blokjes erbij

De kruiden

Erbij

Bier!

Erbij

Jaaa.. lekker laten bruisen, komt goed.

Bouillon erbij

Lekker pruttelen

2 uur later…

De stoofpeertjes laten pruttelen..

En nog een half uur later is het etenstijd! Serveren met patat, of wat je lekker vind.