We eten lekker vandaag, Chili Concarne!
Ingrediënten
2 uien
500 gram mager rundergehakt
Wat olie
Kruiden: 1 tl paprika poeder, 0,5 tl komijnzaad, 0,5 tl chilipoeder, 1 tl oregano poeder
3 teentjes knoflook
0,5 tl kaneel
2 rode paprikas
2 blikken tomatenblokjes
1 blik zwarte bonen
1 blijk chilibonen in saus
1 blokje kippenbouillon
50 gram pure chocola (ja echt). Als je het te zoet vindt, de helft.
1 eetlepel donker basterdsuiker (ook ja, echt). Als je het te zoet vindt: de helft, of weglaten.
We gaan koken!
Een pannetje

Snij de uien

En doe in de pan met een beetje olie

Doe het gehakt erbij


Doe de kruiden erbij als het gehakt bruin is

Knoflook erbij

Kaneel erbij

En de paprikas in blokjes


Voeg de blikjes toe

Eerst even wassen, maar niet de chilibonen.

Voeg wat water toe

En het bouillonblokje


Lekker alles laten pruttelen

Voeg de bonen toe

Lekker roeren

Chocolaatje toevoegen? (naar smaak dus)


En de basterdsuiker

Laten pruttelen een half uurtje


En lekker eten. Serveren met rijst!