Chili Concarne

We eten lekker vandaag, Chili Concarne!

Ingrediënten

2 uien

500 gram mager rundergehakt

Wat olie

Kruiden: 1 tl paprika poeder, 0,5 tl komijnzaad, 0,5 tl chilipoeder, 1 tl oregano poeder

3 teentjes knoflook

0,5 tl kaneel

2 rode paprikas

2 blikken tomatenblokjes

1 blik zwarte bonen

1 blijk chilibonen in saus

1 blokje kippenbouillon

50 gram pure chocola (ja echt). Als je het te zoet vindt, de helft.

1 eetlepel donker basterdsuiker (ook ja, echt). Als je het te zoet vindt: de helft, of weglaten.

We gaan koken!

Een pannetje

Snij de uien

En doe in de pan met een beetje olie

Doe het gehakt erbij

Doe de kruiden erbij als het gehakt bruin is

Knoflook erbij

Kaneel erbij

En de paprikas in blokjes

Voeg de blikjes toe

Eerst even wassen, maar niet de chilibonen.

Voeg wat water toe

En het bouillonblokje

Lekker alles laten pruttelen

Voeg de bonen toe

Lekker roeren

Chocolaatje toevoegen? (naar smaak dus)

En de basterdsuiker

Laten pruttelen een half uurtje

En lekker eten. Serveren met rijst!